Жители на Перник на протестно шествие в София

Жители на Перник на протестно шествие в София

SHARE

Започна протестното шествие в София заради водната криза, организирано от жители на Перник. Участниците се събират на площад  “Княз Александър Първи” в 11.30 ч. и с хлопатари и звънци ще се отправят към пл. „Независимост”. Шествието е под надслов “Сурва от Перник”, а организатор е Инициативен комитет “Спаси Перник”.

Денят на протеста не е избран случайно. Днес трябваше да започнат състезателните дефилета на тазгодишно издание на Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва”, който е най-мащабното събитие в Перник и региона. Събитието беше отменено, заради водната криза.

Гражданите на Перник продължават да отстояват исканията си, свързани с предприемането на неотложни мерки и трайно решаване на водната криза и търсенето на отговорност и правосъдие за всички виновни лица. Протестът е подкрепен и от Сдружение “Дишай Перник”.

Според екоактивистите освен че реакциите на отговорните институции са закъснели, водната криза в Перник е показала, че държавата не разполага с план за действие при подобни ситуации.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.