Жена със съмнение за коронавирус в Русе

Жена със съмнение за коронавирус в Русе

SHARE

41-годишна жена с кашлица и хрема е потърсила лекарска помощ и е приета в инфекциозно отделение в болница „Канев“ в Русе, тъй като в продължение на две седмици е пребивавала в Милано. Заедно с нея са пътували още две жени, които нямат оплаквания, но са поставени под карантина за 14 дни.

„Лекуваме я, наблюдаваме я, утре ще бъде готов резултатът, изпратен е за София и ще се потвърди или отхвърли коронавирусът. Пробата е от назофарингеален секрет, не е кръв, бърз тест“, каза д-р Йордан Петров от Инфекциозното отделение и поясни, че в болницата са взети всички мерки за обезопасяване на персонала, останалите болни и изолация на евентуално заразените.

В Русе Регионалната здравна инспекция наблюдава още един случай на китайка, която се е върнала от родината си, здрава е, но е под домашно наблюдение от 13 февруари. В късния следобед още двама души, завърнали се от Италия мъж и жена, са постъпили в Инфекциозното отделение на „Канев“, тъй като били притеснени от коронавируса.

Междувременно двама души са настанени в бургаското инфекциозно отделение. Това са мъж и жена, които са се прибрали от Италия. Резултатите им за коронавирус ще станат ясни до два-три дни. Четирима ученици и трима учители от Свищов се прибират тази вечер с полет от остров Сицилия и след медицински прегледи ще бъдат поставени за 14 дни под домашно наблюдение, съобщиха от Регионалното управление на образованието във Велико Търново.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.