Земетресение в Турция, жертвите са над 20

Земетресение в Турция, жертвите са над 20

SHARE

Земетресение с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер разтърси Източна Турция. Епицентърът на земния трус е бил в източната турска област Елязъг, но трусът е бил усетен дори и в съседни страни като Армения, Грузия, Ливан и Сирия до Тел Авив. До момента жертвите са 21 души. По информация на Министерство на външните работи сред загиналите няма български граждани.

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до турския президент и изрази надежда, че спасителните екипи ще помогнат за спасяването на хора от разрушените сгради. Външният министър Екатерина Захариева предложи помощ от България при нужда в съболезнователна телеграма до турския й колега Мевлют Чавушоглу.

Здравният министър на страната Фахретин Коджа заяви, че в област Теневит, която беше епицентърът на труса, 30 души са били затрупани под отломки в срутили се сгради и за съжаление броят на загиналите може да нарастне. Двама от починалите са загубили живота си вследствие на сърдечни кризи по време на бедствието. Поне едно дете и четирима души са били извадени от руините в добро състояние.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.