SHARE

Проблемът с недостижимите естетически върхове, достигнати при поредения ремонт в София, не е проблем на трима мрънкачи, дето си нямат достатъчно интригуващ личен живот и занимания, та затова циврят какви плочки били сложени пред “Св. Седмочисленици”.

Това е проблем за начина, по който функционира публичната власт у нас, защото тя винаги и за всичко от доста време насам функционира така. Просто невинаги безобразията й имат конкретна и осезаема материално измерима форма.

Бездарен ремонт на градинка, площад или път, сринат за три седмици електроенен Търговски регистър.

Така работи българската “държава” не само в инфраструктурата и публичната среда, така работи и в образованието, в здравеопазването, във всичко. Едни некадърни хора заемат длъжности, за които нямат нито компетентност, нито мисъл, нито култура.

Избират свои хранени хора да правят нещо друго за държавата или за държавна сметка, което те правят по този начин. Без да се опитват постигнат качествен резултат, без дорди да могат да осмислят какъв проблем решават и какво означава да го решат. Но прибирайки паричките, заделяйки една част от тях за откат за добри приятели и лоши времена.

Тези плочки са завършен израз на тази изгнила и срината публична власт, напълнена с бездарни некадърници и функционираща единствено за да имат тези некадърници меки столове и да насочват пари към нашите хранени фирми и хора.

SHARE
Христо Христев е преподавател по Право на ЕС в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Завършил е право в Софийския университет и право на ЕС в Университета в Нанси, Франция. Доктор по публичноправни науки и право на ЕС от Университета в Нанси.