Затварят държавата от петък заради строги здравни мерки

Затварят държавата от петък заради строги здравни мерки

SHARE

Здравният министър Костадин Ангелов предлага от петък нови строги здравни мерки, които ще бъдат обсъдени на заседание на Министерския съвет. На практика ще останат да работят само хранителните магазини, банките, общественият транспорт.

Удължаване срока на обявената епидемична обстановка до края на март, предлага здравният министър, освен това преустановяване на присъствените занятия в университети, училища, детски градини и ясли.

Преустановяване на всякакъв вид колективни спортни мероприятия, културни и развлекателни меропрития

Продължаване на забраната за работа на нощните заведения и преустановяване на работата на ресторантите, като те да могат да работят само за доставка по домовете.

Ангелов предлга още забрана на работата на моловете, да няма  и екскурзии.

Все повече пациенти с коронавирус у нас се нуждаят от интензивно лечение. В момента в реанимация са 408 пациенти. 5950 се лекуват в болница от коронавируса.

11 място заемаме в ЕС по заболеваемост – 666.5 на 100 хил. души.

Най-ниска е тя в Кърджали, а най-висока в Габрово, Кюстендил и София град, стана ясно на брифинг за разпространение на коронавируса.

Изключително голям натиск има върху нашите лечебни заведения и върху всички останали в сферата на здравеопазването, каза шефът на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски.

Четирима колеги са с повторнто заразяване, информира той, като уточни между 5-8 месеца интервал от първото заразяване.

При двама клиничната картина е по-тежка от първия път, а при другите двама – по-лека.

В Александровска общо са заети 184 легла. Има възможност за още 120, но няма персонал, който да ги обслужва, призна директорът на болницата проф. Борис Богов. По думите му на първа линия има дори психиатри, а някои не са си тръгвали от месец.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.