SHARE

По повод новината, че публични средства биват отделяни за русофилски събор в Копринка от Министерството на образованието, Министерството на земеделието, храните и горите и община Казанлък, чийто кмет също е от ГЕРБ, публикуваме коментара на бившия посланик в Русия Илиян Василев. 

Две министерства използват публичен ресурс, за да подпомогнат организацията на Русофилският събор. Това не става от само себе си, а по инструкция от политиците в ГЕРБ.

Те самите активно участват в този събор – и това пак е съгласувано на най-високо равнище. Съревнованието по русофилска линия с БСП е алфа и омега на Борисовата политика.

В края на септември Борисов ще ходи да “балансира” в САЩ – търси шанс да се види за малко с Тръмп, за да възроди опърпания си и направо отсъстващ прозападен уклон. Пък и си мисли, че външната политика е единственото поле, на което може да жъне и доразвие успеха си от европредседателството.

Той си мисли, че Тръмп ще го разбере по-добре в руския му крен. Всъщност ще се бори освен за собственото си спасение и за Пеевски – да няма развитие по закона “Магнитски”.

И познайте какви са шансовете му за успех? Нулеви.

Все пак от десет години продава едни и същи номера.

Това, по което ще го оценяват, е Гранд Корупцията Му, по личния му “принос” в България да не се инвестира в отбрана и реализира програма по модернизацията. Срещите му с Решетников, след които прозападните политици в ГЕРБ изчезнаха – версията “Цветанов – атлантик” е като “евреин – миньор.”

SHARE
Член на УС на Центъра за балкански и черномоски изседвания, Управляващ партньор на „Иновейтив Енерджи Солюшънс", блогър, Почетен председател на Българския икономически форум, Координатор, Софийско Бизнес Училище. Бивш посланик на Република България в Русия.