Започна тестването на депутатите за коронавирус

Започна тестването на депутатите за коронавирус

SHARE

Започна тестването на депутатите за коронавирус. Всички народни представители ще бъдат тествани за Covid-19, след като снощи стана ясно, че депутатът Хасан Адемов от ДПС е с положителна проба.

Вече има създадена организация и още днес ще бъдат тествани депутатите: “В две болнични заведения от сутринта ще се правят тестове, за да може да се установи какво е здравословното им състояние”, уточни Караянчева. В четвъртък ще бъдат направени тестове за Covid-19 и на членове на администрацията, които са били в контакт с Хасан Адемов. Не е необходимо целия парламент да бъде поставен под карантина, подчерта ръководителят на Щаба проф. Мутафчийски:„Депутатите ще бъдат днес тестувани, след което се установяват лицата в най близък контакт. Става въпрос за лице, което е било за последен път на работа последния петък. След което, ако дадат отрицателни резултати, ще продължат да работят….Ако са отрицателни, те ще продължат работа, ние не може да закрием държавата по този принцип“.

Председателят на народното събрание Цвета Караянчева обясни още, че след като станат ясни резултатите от тестовете, ще се решава кога актуализацията на бюджета ще бъде гласувана: “От тук нататък ще работим според ситуацията”, отбеляза тя. Няма да се проведе и насроченото за днес заседание на комисията по енергетика.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.