Забрана за излизане през нощта в Солун, Кавала, Ксанти и Драма

Забрана за излизане през нощта в Солун, Кавала, Ксанти и Драма

SHARE
Северна Гърция е под силен натиск от разпространение на коронавируса, заради по-ниския процент на ваксинирани. Властите предупреждават при влизане през граничните пунктове от България да се спазват ограничителните мерки.
След Кавала, Ксанти и Драма от днес и Солун е със забрана за движение от 1 часа през нощта до 6 часа сутринта.В районите в близост до българската граница са наложени ограничителни анти covid мерки поради покачване на броя на заразените и хоспитализираните с вируса. В болниците в Солун местата за covid пациенти са запълнени на 90%,съобщават лекарите.При необходимост  ще ги настаняват и в частни клиники,информират от здравното министрество.
Собствениците на заведения информират клиентите,че затварят в полунощ и е забранена музика в тях.
Реално Гърция е разделена на две според анализи на експертите от Съвета за контрол на пандемията.В южната част на страната е по-висок броят на ваксинираните и там постепенно се ограничава разпространението на вируса. Докато в Северна Гърция са по-малко ваксинираните и вирусът действа активно дори сред децата.
Увеличени са полицейските екипи по контрол на наложените мерки ,а за нарушения глобяват по 300 евро.
Не се изисква носене на маски на открито, но е абсолютно задължително във всички затворени места. Допуска се събиране на не повече от 20 души и то на безопасно разстояние.
SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.