Взеха лиценза на Uber в Лондон, компанията ще обжалва

Взеха лиценза на Uber в Лондон, компанията ще обжалва

SHARE

Транспортният регулатор в Лондон отказа да даде нов лиценз на Uber Technologies, което означава, че компанията повече не може да оперира в града, което застрашава бъдещите ѝ операции в британската столица.

Въпреки че компанията постигна известен напредък по адресирането на притесненията на Transport for London (TfL), регулаторът все още е притеснен, че неоторизирани шофьори могат да манипулират приложението, за да возят пътници, гласи изявлението на властите от вчера. Uber има 21 дни, за да обжалва решението и може да продължи да работи в Лондон, докато съдът не се произнесе окончателно по въпроса.

TfL е притеснен относно уязвимостта на приложението, което позволява на неоторизирани шофьори да качват свои снимки в акаунтите за водачи на Uber, позволявайки им да качват пътници под прикритието, че са шофьори с лиценз. Това нарушение е било извършено при най-малко 14 хил. пътувания, включително част от превозите са били извършени от шофьори, чиито книжки са били отнети, твърдят от TfL.

Уволнени и отстранени шофьори също са имали възможност да си направят акаунти и да возят пътници.

Лондон е един от най-печелившите за Uber градове извън САЩ. В резултат от новините цената на акциите се сви с 5,8% преди началото на търговията на американските борси.

Uber оперираше с двумесечен лиценз, който изтече вчера. Това беше последното удължение, докато TfL разгледа промените, които фирмата прави в начина, по който работи. Отказът на оператора да одобри работата на Uber хвърля сянка върху това дали компанията, която има 45 хил. лицензирани шофьори в Лондон, ще има някакво голямо бъдеще във Великобритания.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.