SHARE

От гражданската организация “Спаси София” организират протест по повод плановете на Столичната община да премахне трамвайна линия  №6 в града. Публикуваме призива на “Спаси София” от тяхната фейсбук страница:

Елате във вторник (24-ти) в 18:30 часа на басейна “Спартак”, за да защититим трамвая в кв. “Лозенец”.

Вижте какво ни споделиха жители на квартала, когато ги питахме защо искат трамвайната линия №6 да се върне в квартала. Повечето от застаналите пред камерата ни бяха възрастни хора, имащи повече от сантиментална привързаност към трамвая. За тях “има метро” не е аргумент, а всяко прекачване, катерене на стълби, слизания в подлези – предизвикателство. Защо Столичната община иска да им го причини? Не остана ли човещина на “Московска” 33?

Утре на протеста хората от квартала и ние от “Спаси София” ще отправим към кмета, г-жа Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, много важни въпроси:
1. Защо тя и цялата ѝ администрация са толкова настоятелни трамвайното трасе да се премахне и в продължение на две години упорито работят за това въпреки публичните обещания, поетите ангажименти и (явно) фалшивата ангажираност за развитие на трамвайния транспорт?
2. Защо на над 5000 жители на “Лозенец” се отнема пряката връзка с Петте кьошета, пл. “Македония” и Женския пазар, за да се разруши (без обосновка и обяснение) готова и годна за експлоатация инфраструктура. Не Ви ли стигнаха, г-жо кмет, 10-те километра трамвайни трасета, които вече изпратихте в небитието?
3. Защо се правят опити да се “успокоят” хората от квартала с обещанието, че ще получат тролей, като той нито е подобаваща алтернатива на трамвая, нито е достатъчен?

Г-жо кмет, г-н зам.-кмет (@Транспорт за София), започнахте този мандат с приказките, че трамвайният транспорт е важен за Вас. Защо искате да го завършите с протести, разсърдени цели квартали и честта да сте виновните за съсипването на един от символите на София?

Лозенчани: Фандъкова да си спази обещанието и да върне шестицата в Лозенец

Елате във вторник (24ти) в 18:30 часа на басейна Спартак, за да защититим трамвая в кв. Лозенец.Вижте какво ни споделиха жители на квартала, когато ги питахме защо искат трамвайната линия №6 да се върне в квартала. Повечето от застаналите пред камерата ни бяха възрастни хора, имащи повече от сантиментална привързаност към трамвая. За тях "има метро" не е аргумент, а всяко прекачване, катерене на стълби, слизания в подлези – предизвикателство. Защо Столичната община иска да им го причини? Не остана ли човещина на Московска 33?Утре на протеста хората от квартала и ние от Спаси София ще отправим към кмета, г-жа Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova много важни въпроси:1. Защо тя и цялата ѝ администрация са толкова настоятелни трамвайното трасе да се премахне и в продължение на две години упорито работят за това, въпреки публичните обещания, поетите ангажименти и (явно) фалшивата ангажираност за развитие на трамвайния транспорт?2. Защо на над 5000 жители на Лозенец се отнема пряката връзка с Петте кюшета, пл. Македония и Женския пазар, за да се разруши (без обосновка и обяснение) готова и годна за експлоатация инфраструктура. Не Ви ли стигнаха, г-жо кмет, 10те километра трамвайни трасета, които вече изпратихте в небитието?3. Защо се правят опити да се "успокоят" хората от квартала с обещанието, че ще получат тролей, като той нито е подобаваща алтернатива на трамвая, нито е достатъчен?Г-жо кмет, г-н зам.-кмет (@Транспорт за София), започнахте този мандат с приказките, че трамвайният транспорт е важен за Вас. Защо искате да го завършите с протести, разсърдени цели квартали и честта да сте виновните за съсипването на един от символите на София?#СпасиСофия #СпасиШестицата #СпретеСеБе #Протест

Публикувахте от Спаси София в 22 април 2018 г.

#СпасиСофия #СпасиШестицата #СпретеСеБе #Протест

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.