Връчването на наградите “Оскар” ще изглежда като филм

Връчването на наградите “Оскар” ще изглежда като филм

SHARE

Церемонията по връчването на наградите “Оскар”, която е днес, ще изглежда като филм и маските против коронавирус ще имат ключова роля в него. Това обявиха продуцентите на шоуто и обещават преобразяване на събитието.

 

Последни приготовления текат в Лос Анджелис по подготовката на церемонията, на която за 93-и път ще се връчат престижните филмови отличия “Оскар”. За отложеното заради пандемията събитие разказва редакторът Силвия Петрова:
Стремежът на Холивуд към разнообразие, подет през последните пет години може да достигне своя връх тази вечер, в която съществува вероятността четирите статуетки за актьорско майсторство и трофеят за режисьор да отидат при цветнокожи – нещо, което би било прецедент в историята на “Оскарите”. На церемонията ще присъстват само няколко стотици номинирани и звезди, обявяващи победителите, сред които са Брад Пит и Харисън Форд, а част от номинираните ще се свържат през сателитна връзка. Основната част от събитието ще протече на Централната гара в Лос Анджелис, избрана заради голямото пространство, което заема и вътрешните градини на открито. Питър Дебръдж, филмов критик във Варайъти:
“Няма студийни филми в списъка тази година, няма блокбъстъри. Филми на Нетфликс, малки независими филми, продукции, излезли направо в стрийминг платформите – те отговориха на изискванията за номинация. Очевидната разлика в сравнение с предишни години е, че се дава признание на по-малките филми.”
Според анализатори псевдодокументалната лента “Земя на номади” за пътуващата  американска общност на родената в Китай режисьорка Клои Жао има най-голям шанс да получи отличието за най-добър филм. Тя се съревновава с холивудската драма “Манк”, която води с 10 номинации, историята за отмъщение “Момиче с потенциал”, корейската имигрантска семейна история “Минари”, биографичния филм за движение за социални права “Юда и черният месия”, разказът за деменцията “Бащата” и “Без звуци в живота” за оглушаващ барабанист.
Българката Мария Бакалова е номинирана в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля за участието си в “Борат 2”.
Победителите се избират с тайно гласуване от 9000 хиляди члена на американската киноакадемия.
По-голямата част от филмовата церемония ще се проведе не по обичайния начин в театрална зала с над 4 000 гости, които са водещи имена в киноиндустрията, а в гарата Union ststion. Това, което ще се случи на церемонията, няма да прилича на нищо, което е правено преди, обеща на пресконференция Стивън Содъбърг.

Речите на победителите няма да бъдат ограничавани както досега на 0.45 сек., вместо това ги окуражихме да кажат история, да кажат нещо лично, обясни Содърбърг.

За да подготвят събитието продуцентите са се консултирали с епидемиолози, с които Содърбърг е работил преди 10 години при създаването на филма “Заразяване”. В него опасен вирус поразява целия свят, подобно на коронавирус в момента.

Сред звездите, които ще обявяват победителите в категориите, ще бъдат Харисън Форд и Брад Пит.

Те ще играят себе си или някаква версия на себе си.

На церемонията ще следим също и какво ще се случи с българката Мария Бакалова, която е номинирана в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля за участието си във филма “Борат 2”.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.