Внесоха искането за вот на недоверие към кабинета

Внесоха искането за вот на недоверие към кабинета

SHARE

Искането на вот за недоверие към правителството беше внесено в деловодството на НС от БСП. Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира: „Половин милион българи в момента са на режим на вода и има сериозна опасност това число да расте. Дишаме един от най-мръсния въздух в Европа, а България е превърната в сметище за боклуци не само от Европа, но и от Третия свят. Всеки ден изникват нови и нови факти за такива боклуци, внесени в България за изгаряне“.

От БСП проведоха срещи с представители на АБВ и Движение 21, от ДПС обявиха, че ще подкрепят вота. Очаква се дебатите да бъдат до края на седмицата, а гласуването да се проведе другата седмица.

Това е четвъртият вот на недоверие внесен срещу настоящото правителство и засега изглежда, че и този вот няма да доведе до падане на този кабинет. Депутатите от „Воля“ ще обявят решението си в сряда, но дадоха да се разбере, че не виждат смисъл от предсрочни избори, а според тях това е целта на БСП. Пред „Хоризонт“ депутатът и заместник-председател на „Воля“ Кръстина Таскова коментира:„Зададохме и въпрос към колегите от БСП дали те имат готовност да съставят правителство в рамките на този мандат, което по най-бързия начин да реши проблема на Перник или по-скоро идеята е предсрочни избори. Те ясно и категорично заявиха пред нас, че целта на вота на недоверие е предсрочни избори, което още веднъж ни дава основание да помислим дали наистина в момента Перник се нуждае от това или се нуждае от бързо потичане на качествена питейна вода“.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.