SHARE

От “Демократична България”, които организират протест на на 22 май от 18:30 пред Министерския съвет срещу решението на правителството за вдигане на мораториума върху строежа на АЕЦ „Белене“, обявиха, че управляващите се опитват да попречат за провеждането на шествието. Публикуваме цялото изявление на политическата формация. 

Днес в 10:00 часа, в СДВР беше извикан представител на “Демократична България” във връзка с обявения Национален протест против рестартирането на АЕЦ “Белене”, насрочен за утре, 22.05.2018 г., пред Министерския съвет.

СДВР изиска “Демократична България” да промени деня, мястото и часа на протеста с „аргумента“, че по същото време е „организиран“ контрапротест в защита на проекта “Белeне” от ПП АБВ.

“Демократична България” е заявила в общината и обявила в публичното пространство организацията на протеста в указаните от закона срокове.

Заявяваме, че СДВР няма никакво законно основание да иска промяна на мястото, часа и деня на събитието. Забрана за провеждането на протеста може да бъде наложена само от кмета на Столичната община в 24-часов срок от уведомлението за провеждането му.

Такава забрана няма.

Властта чрез СДВР се опитва да спре протеста на “Демократична България”. Изплашеният Бойко Борисов очевидно се крие зад гърба на Румен Петков, когото изпраща да защити кражбата “Белене”.

Никъде в публичното пространство (в медиите, на сайта на АБВ и в социалните мрежи) няма информация за подобно събитие на ПП АБВ.

Заявяваме, че няма да позволим на слугите на енергийната мафия – ГЕРБ, БСП и АБВ, да попречат на свободните граждани да изразят своето несъгласие с това милиарди левове да бъдат излети в корупционния гьол „Белене“ и в джобовете на сателитите на Путин.

Напомняме на Бойко Борисов, че годината е 2018 и с милиционерски и тоталитарни методи няма да наложи на свободните граждани поредния корупционен проект от руския енергиен шлем.

Очакваме ви на протеста!

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.