Властите във Венецуела затвориха офиса на Гуайдо

Властите във Венецуела затвориха офиса на Гуайдо

SHARE

Силите за сигурност, верни на президента Николас Мадуро, обградиха и затвориха сградата с офисите на опозиционния депутат Хуан Гуайдо, признат за президент от десетки държави. Последният е в Лондон на международна обиколка, целяща да набере подкрепа за сваляне на венецуелския социалистически лидер, предаде “Асошиейтед прес”.

 

Маскирани служители на елитни полицейски части блокираха входовете на сградата и отцепиха улицата отпред с автомобилите си. Не е ясно дали полицаите са влезли в офиса на самия Гуайдо, който се помещава на третия етаж на сградата. Депутати от коалицията му, които се бяха събрали на тротоара отпред, заявиха, че в сградата няма никакви техни представители и затова няма кой да каже какво се случва вътре. Депутатите обаче казаха, че според тях обискът на полицейските служители е незаконен.

 

“Това е произволът на режима”, каза депутат Мануела Боливар пред сградата. “И защо? Защото временният президент Гуайдо е на международна обиколка”, добави тя.

 

За обиска съобщи и самият Гуайдо в туитър, предаде ТАСС. “Страхлива диктатура! Докато аз съм в чужбина, събирайки подкрепа за справяне с трагедията, с която се сблъсква венецуелският народ, те (властите) действат без никакъв срам: похищават депутата Исмаел Леон и обискират нашия офис”, написа той.

 

По-рано венецуелската опозиционна партия “Народна воля” съобщи, че нейният представител, депутатът Исмаел Леон, е бил похитен. Партията му обвини за това президента Мадуро и министъра на информацията Хорхе Родригес. Адвокатът на депутата заяви, че клиентът му се намира в щабквартирата на националното разузнаване.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.