Владислав Горанов заяви, че не знае дали нарушенията в Комисията по хазарт...

Владислав Горанов заяви, че не знае дали нарушенията в Комисията по хазарт са престъпление

SHARE

Министърът на финансите Владислав Горанов отговори на въпроси свързани с Комисията по хазарта и несъбрани 700 млн лева такси от организиране на хазартни игри. В писмения отговор на министъра до депутатът от БСП Румен Гечев, става ясно, че Комисията по хазарта е утвърдила частично “нищожни” правила, по които са оперирали „Еврофутбол“, „Евробет“, „Ню Геймс“ и „Национална лотария“. Заради неправилното формиране на държавни такси по хазартните игри компаниите имат образувани 8 акта и задължения за близо 700 милиона лева.

В парламента Горанов каза, че в момента се преценява дали това нарушение е престъпление: “Действително е допуснато едно съществено нарушение от страна на Комисията по хазарта, което в момента се обследва от правоохранителните органи дали е престъпление или не, но с утвърждаването на незаконосъобразни правила е допуснато благоприятно третиране по отношение на налагането и внасянето на такси от няколко хазартни оператора, с което е допуснато невнасяне на посочената в моето изложение сума”.

Румен Гечев коментира, че Комисия по захарта не работи ефективно за изминалите години:”Вие тук рапортувате – под 3 милиона са приходите. Господин Горанов, те не могат да си съберат заплатите тези контролни органи. Това е направо според мен престъпление. Шефът на комисията е лично Ваш избор. От НАП представителят е Ваш избор. Вие сте шеф на Управителния съвет на НАП, на ключовата агенция. Другите Вие ги подписвате. Или те са “калинки”, или не знаят къде се намират. В опиянение са пет години”.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.