Владислав Горанов даде брифинг относно Държавната петролна компания, засегна и темата Божков

Владислав Горанов даде брифинг относно Държавната петролна компания, засегна и темата Божков

SHARE

Владислав Горанов и Емил Караиванов дадоха пресконференция за създаването на Държавна петролна компания. Преди да оповести решението, финансовият министър сам поиска да изясни темата с отношенията на правителството с бизнесмена Васил Божков.

Пуснатата днес паметна записка не е коментирана по никакъв начин с членове на правителството, заяви Горанов и припомни, че Васил Божков е “изпаднал в неприятната ситуация да се налага да дава отчет на държавното обвинение“.

Самият финансов министър по никакъв начин не е засегнал към момента кореспонденцията, която Васил Божков публикува във фейсбук профила си с лице, което е наречено “Влади Горанов“, но заяви, че:“Васил Божков не е получавал привилегировано третиране по абсолютно никакъв начин и че практическата истина във всичко това ще се установи в хода на следствието“. Горанов заяви, че се е виждал с Васил Божков, както и с други бизнесмени, за да се коментират възможности за подобряване на бизнес средата у нас.

По темата за новото държавно дружество Министерството на финансите предлага да бъде създадена държавно предприятие „Държавна петролна компания“, което да има собствени бензиностанции  и складови бази в цялата страна.  Ще бъде разгледан Проект на Решение за одобряване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавните резерви и военновременните запаси.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.