Вирусът от Китай продължава да се разпространява в Италия

Вирусът от Китай продължава да се разпространява в Италия

SHARE

В Италия починалите от корона вирус са вече трима, а заболелите са вече 152 души. След възрастния мъж от област Венето и жена от област Ломбардия, в Крема –  селище от същия регион, почина жена в онкологичното отделение на местната болница.

Засегнати са северните области Пиемонте, Ломбардия и Венето, където във Венеция отмениха карнавала. Миланската скала отмени своите представления, а кина, театри и музеи в цялата област Ломбардия също няма да работят. Под карантина са към 50000 души. Това са гражданите от 11 селища от провинцията на град Лоди.

Българското министерство на външните работи препоръчва на българските граждани, които пребивават или пътуват в Италия, да пътуват само в краен случай в районите засегнати от вируса.

Няма данни за заразени с коронавивуса „Ковид-19“ (COVID-19) български граждани в Китай и в Италия, отбелязва Външно. В посолството ни в Рим и в Генералното ни консулство  в Милано не са получавани сигнали за заболели българи или сигнали от наши сънародници за съдействие във връзка с ограниченията в рамките на карантината в някои градове. Посолството ни в Рим и ГК Милано са в готовност да оказват съдействие на сънародниците ни при необходимост, посочва МВнР.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.