Вирусът от Китай достигна Европа

Вирусът от Китай достигна Европа

SHARE

Коронавирусът от Китай достигна и Европа. Франция обяви три регистрирани случая на болестта. 48-годишен мъж от китайски произход е настанен в болница във френския град Бордо. Мъжът е пътувал до китайския град Ухан, където за първи път се появи непознатият до сега коронавирус. Другите два случая на болестта във Франция са регистрирани в столицата Париж, съобщи френският здравен министър Анес Бюзен.
Австралия също регистрира заразата с един пациент. Във Великобритания също има пациент, за когото се подозира, че е заразен с коронавируса.

В Китай броят на жертвите се увеличи с 15 души и достигна 41. Пекин изпрати военни медици да се борят срещу разпространението на вируса. Над 1300 души са заразени в целия свят. 

Извън Азия Съединените щати обявиха по-рано тази седмица два случая на болестта. В австралийския град Мелбърн в болница е настанен пациент, който е пътувал до Китай и се е заразил.

Днес настъпва Лунната нова година, в Китай традиционно празненствата продължават една седмица, но заради вируса на много места празненствата ще бъдат ограничени.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.