SHARE

“ГЕРБ организира среща с фалиращия заради некомпетентността им бизнес на” “Графа”. Според представителите на Столична община ремонът е НЕПРЕДВИДЕНА сила, която е сполетяла търговците. Въпреки че в поканата към хората пишеше, че ще бъдат коментирани сроковете, не са способни да дадат нито една дата за отваряне на нито един участък, пред нито един обект. Както не отговориха и на моето питане от август, което беше точно същото. Хората са бесни!”, написа общинският съветник от ДСБ Марта Георгиева. 

“ГЕРБ е “непредвидена сила”, позната още като “force majeure” или “act of God”.
Демек:
– ако падне метеорит и унищожи живота на планетата;
– ако Земята се разцепи и излезнат изчадията Адови;
– ако руснаците до един отидат в Рая;
– ако ми цъфнат налъмите или
– ако ГЕРБ планира, организира и контролира ремонт на улица,
са настъпили непреодолими сили и единственото, което можете да направите е да пиете по една студена вода и да фалирате (пряко и преносно).

Сори пичове, причинихте си ГЕРБ, casus fortuitus” допълни нашият Иван Червенков.

Новините от последните дни за прокурорски разследвания срещу публични фигури се допълниха с още две. Този път на прицел се оказаха председателят на неудобния за статуквото Съюз на съдиите в България Атанас Атанасов и избраникът на президента за конституционен съдия Атанас Семов, съобщи Mediapool.

В петък главният прокурор Сотир Цацаров сезира съдебния инспекторат за действията на съдия Атанас Атанасов. Причината са забавени от магистрата мотиви по присъдата срещу депутата от БСП Светла Бъчварова – Пиралкова. Любопитното в случая е, че разследващите, включително прокуратурата, са мотали същото това дело близо пет години.

Случаят с Атанас Семов изглежда още по-странен. Позовавайки се на журналистически коментар в седмичника “Капитал”, Цацаров настоя да се възбуди отново приключило преди пет години разследване срещу Семов.

Същевременно обаче “Октоподът” остана без глава – съдът оправда изцяло Алексей Петров

Специализираният наказателен съд оправда Алексей Петров по всички обвинения, повдигнати му от прокуратурата в рамките на делото “Октопод”. Той е подсъдим като лидер на организирана престъпна група за рекет, изнудване и за разгласяване на държавна тайна. Заедно с него пред съда бяха изправени още Антон Петров-Хамстера, Кирил Топалов, Марчело Джотолов и Янко Попов.

Лидерът на френската крайна десница Марин льо Пен ще посети София на 16 ноември, за да се срещне с националистически и популистки съюзници от Източна Европа във връзка с предстоящите през май догодина избори за Европейски парламент, предаде Франс прес.

В българската столица председателката на партията “Национален сбор” ще участва в конференция под надслов “Европа на нациите и на свободата, нов модел за европейските граждани”, на която ще бъде и Веселин Марешки.

Захариева: България ще бъде причина ЕС да не прилага Истанбулската конвенция

България ще бъде причина целият Европейски съюз да не може да прилага Конвенцията за предотвратяване и борба с насилието срещу жени и домашното насилие, известна като Истанбулската конвенция.

Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в отговор на въпрос на Иво Христов от БСП относно позицията на българската държава при обсъждането на предложението за ратификация на конвенцията от ЕС.

Захариева обясни, че Съветът по европейски въпроси към Министерския съвет е приел позиция, че поради решението на Конституционния съд България няма как да подкрепи решението относно сключването от името на ЕС на Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жени и домашното насилие.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.