SHARE

Борисов уволни и шефа на пътната агенция Глосов заради проблемите с е-винетките

Председателят на управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Светослав Глосов е подал оставка по искане на премиера тази сутрин. Това е станало на среща, на която са били обсъдени проблемите с въвеждането на електронните винетки и тол-системата. Заради тях отново по искане на премиера през уикенда оставки вече подадоха директорът на Националното тол-управление Антон Антонов, членът на УС на АПИ Веселин Давидов и съветникът в кабинета на регионалния министър Радослав Николов. Още тогава Глосов каза в тв интервю, че е готов да подаде и своята оставка, ако му бъде поискана, но отричаше да има системен проблем или срив в системата – по думите му било нормално да дава грешки, защото е нова.

Кабинетът ще предложи на Народното събрание започване на преговори за F-16

Правителството официално избра F-16V за нов тип бойни самолети за българските Военновъздушни сили и иска да започне преговори за закупуването им в сделка на стойност от около 1,8 млрд. лв. За да стане това факт, е нужно съгласието на парламента.

Българската икономика ще продължи да забавя растежа си в следващите три години, като през 2019 г. ръстът на БВП ще е 3,1%, догодина ще е 3%, а през 2021 г. ще слезе на 2,8%. Това се казва в януарска та прогноза на Световната банка.

Ryanair включи полети между София и Тел Авив в лятното си разписание. Справка в сайта на компанията показва, че полетите започват през май и ще са два пъти седмично – в сряда и неделя. Полетът от София е в 19,35 ч., а от Тел Авив – в 12,35 ч. Общо лятното разписание на компанията включва 25 маршрута от София.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.