SHARE

Църковните представители нямат желание техните дарители да бъдат разкривани. Според тях това би “нарушило личното религиозно чувство на хората”.

По думите на митрополит Антоний БПЦ е отделена от държавата, само че не такъв беше случаят едва преди няколко месеца, когато църквата открито се месеше в законодателните рамки на държавата и дори отправяше заплахи. Когато става въпрос за проследяването на произхода на средствата на църквата обаче, църквата си имала свой собствен вътрешен живот, заяви той. Ръководството обаче остава доволно от идеята за увеличение на заплатите.

Изводите оставяме на вас, а коментарите ги е направил Ботев в поезията си много, много отдавна.

Заместник-кметът на София Евгени Крусев не виждал с какво може да помогне оставката му за превърналия се в абсурд “Граф Игнатиев”, макар и гражданите да не видяха и разбраха с какво оставането му на този пост може да помогне. Същото, но пред “Нова телевизия”, каза и главният архитект на София Здравко Здравков.

По този повод прилагаме нещо доста прясно и отново ще ви оставим да разсъждавате и мислите сами за себе си:

Преатели, гледката на баня св. Седмочисленици е поКРУСИТЕЛНА, качеството – също!Адова некадърност и кич, като за 13…

Публикувахте от Ivan Chervenkov в Петък, 5 октомври 2018 г.

По повод на горепосочените безчинства днес в София имаше протести. 

Но те не са запазена марка само за столицата. Новината от Варна е, че кметът ще може да си купи “дупката” на бизнесмена Георги Гергов в центъра на града – нереализиран строеж на мол – търговски център, започнат през далечната 86-а. Надеждата е, че правителството ще плати на бизнесмена 43 милиона лева за мястото. Но данъкоплатците няма да платят тези средства, за да бъде приспособено мястото за града – не, от него все пак ще стане… мол! Повече за тази гениалност може да прочетете тук. 

Междувременно Бойко Борисов инспектира пътища в Украйна. Не, не се шегуваме. Нарушенията по пътищата у нас пък са с четвърт милион повече спрямо миналата година, а темата продължава тук.

Докато сме на тема отговорност – жертвите на катастрофата с автобус край Своге на 25 август станаха 19, след като в столичната болница “Света Ана” е починал мъж на 57 години, съобщи Би Ти Ви. Той е бил със счупени ребра и пробит бял дроб. В болницата се лекува и съпругата на починалия.

Депутатите избраха Красимир Влахов за конституционен съдия от квотата на Народното събрание, съобщи агенция “Фокус”. Неговата кандидатура беше приета със 127 гласа “за” и 55 “въздържали се”. Повече по темата тук. 

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров отново не се яви на делото срещу него, като този път то обаче тръгна в негово отсъствие. Изходът от това дело е от значение поради факта, че на първа инстанция шефът на БНТ е получил присъда от година и три месеца и ще се раздели с поста си, ако тя бъде потвърдена, защото Законът за радиото и телевизията не допуска осъждани лица да заемат ръководни длъжности в обществени медии. Още по темата. 

Какво се случва с машинното гласуване? Данъкоплатците ще платят десетки хиляди левове, закото от комисията са решили да наемат външна експертиза, която да докаже защо не може да се обезпечи задължителният по закон машинен вот, разказва Полина Паунова. Продължението тук.

Честит Международен ден на учителя!

Публикувахте от Дамян Дамянов – художник / Damyan Damyanov – artist в Петък, 5 октомври 2018 г.

По света – президентът на Интерпол, китаецът Мън Хунвей, е изчезнал във Франция, като е започнала процедура по издирването му. Семейството му няма вести от него от седмица. Според източник на АФП Хунвей не е изчезнал във Франция, като базирано в Хонконг издание съобщава, че е бил задържан в Китай на 29 септември. Мън е висш представител на Китайската комунистическа партия, който живее в Лион, Франция. “Медиапул” разказва, че според Би Би Си изчезването на висшия служител се вписва в модел, наложил се по време на управлението на Си Дзинпин, в който представители на властта изчезват, след което се обявява, че са разследвани и осъдени. Това е практика към милион партийни функционери.

Бившият премиер на Македония е осъден на 2 години затвор за оказан политически натиск при покупката на луксозен правителствен автомобил за 600 000 евро. Повече по темата. 

Лекар от Конго и жертва на ИДИЛ бяха удостоени с Нобеловата награда за мир. Тя се присъжда за борбата срещу сексуалното насилие на гинеколога Дени Муквеге – лекувал жертви на сексуално насилие в Конго, както и Надя Мурад, защитничка на човешките права, за която ще ви разкажем повече утре в “Терминал 3” . Продължението четете тук.

Снимка: Вече бившият ноторен игумен на Бачковски манастир и неговият “Мерцедес” S класа. 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.