SHARE

Близо 74 години откакто БСП дойде на власт (и що-годе не си е отишла), днес партията отново се връща към партизанството.

БСП отива “при народа”, заяви червеният вожд Корления Нинова, като партията имала “нужда от идеи”, но отивала при народа, “за да ги предложим”.

Корнелия Нинова обяви, че само 20 от общо 79 депутати на групата ще стоят в парламента да отстояват позициите на БСП, а останалите се впускат към новото партизанско начинание.

Депутати от БСП тръгват сред народа.

Публикувахте от Теодор Михайлов в Вторник, 4 септември 2018 г.

 

Нов доклад за трагедията в Своге показва още грешки 

Множество административни и технически пропуски извън качествата на пътната настилка е установил Институтът по пътна безопасност за участъка край Своге, където на 25 август стана тежкият инцидент с пътническия автобус, при който загинаха 17 души. От института отбелязват, че анализът е проведен безпристрастно с цел да се ползва като второ мнение, базирано на експертни огледи. Те показват, че проблеми има както с пътните знаци и маркировката, така и с отводняването на пътя, тротоарите, парапетите на моста и дори със самата геометрия на трасето. Крайният извод е, че всяко звено, отговорно за пътя, е допуснало грешки. А последният орган, който е можел да наложи превантивни санкции – МВР, не е приложил правомощията си.

Апелативният съд отмени домашния арест на шофьора на катастрофиралия край Своге автобус и го пусна на свобода срещу гаранция от 2000 лв.

Регионалният министър Николай Нанков остава на поста, но подалите заедно с него оставки вътрешен министър Валентин Радев и транспортен министър Ивайло Московски са пътници. Така изглежда ситуацията към днешна дата, ако се съди по изявленията на политици от управляващото мнозинство, съобщава Mediapool. Решение ще има идния понеделник, когато коалиционният съвет ГЕРБ – “Обединени патриоти” ще обсъди трите оставки, подадени по искане на премиера Бойко Борисов заради катастрофата край Своге.

В ГЕРБ има сериозна подкрепа за министър Нанков, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов във вторник пред bTV.

Парламентът отхвърли на първо четене опита за връщане на стария режим на пушене в заведенията – със зали за пушачи и непушачи, предложен от Валери Симеонов.

Руската бойна авиация е подновила днес след неколкоседмично прекъсване въздушните удари по северозападната сирийска провинция Идлиб, контролирана от опозицията, твърди Сирийският център за наблюдение на човешките права и говорител на бунтовниците, цитирани от ДПА и Ройтерс. Това се случва, въпреки че малко по-рано Доналд Тръмп отправи предупреждение към Русия, режима на Асад и другия му поддръжник Иран да не нападат последната провинция в страната, все още контролирана от бунтовници.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.