SHARE

Уважаеми читатели, другари и другарки, комсомолци, зли капиталисти, патрЕоти и т.н., независимо дали на 31 октомври сте от онези, които се маскират и критикуват онези, които не се маскират, като последните същевременно критикуват първите и празнуват антипразници; или сте от другите, които се чудят какво им има на горните; в държавата, в която вече 70 години ни убеждават, че всички са маскари, все ще се намери някоя малка радост и за вас.

Ето например Дядо Бойко се маскира на Чичо Бойко.

“Вие сте пример за младото поколение. Чест е за нас, че ви има. Може да ме наричате чичо Бойко.” Така премиерът Бойко Борисов се обърна към млади спортисти и техните треньори, които му гостуваха в сградата на Министерския съвет в София.

Ние оставаме без коментар. 

Клетката Волен Сидеров отново беше активирана. Сидеров, който няма нужда от костюм, за да ни плаши, нито в света съществува носия, която да го накара да прилича поне малко на български радетел и родолюбец, коментира акцията в ДАБЧ. Друг герой на социалистическия труд – Иван Гешев, коментира, че акцията е престъпление срещу това, което патриотарната реторика нарича “българщина” (не е ясно какво съдържа това понятие освен политически дивиденти за употребяващите го). Слава богу, най-накрая журналистите Борис Митов и Красен Николов от “Медиапул” се смилиха над българското общество и ни обясниха като на равни и интелигентни хора какво всъщност се случва. И никой не заплаши да се гръмне! Подробностите може да научите тук.

Четохме и за Каракачанов, поръчките и банките, или как почти всяка трета поръчка на Министерството на отбраната се проваля. Ето това вече, другари, е триумфът на българщината! Още по темата. 

Мартина Бозукова от “Медиапул” пък ни обещава още един триумф на българщината: от хаос към пълен хаос в здравеопазването. Здравните власти се опитват да прокарат набързо и на тъмно мащабни промени в системата, в които държавата толкова разширява регулираните и контролирани от нея дейности, че контролът става невъзможен. Хем е дясно, хем е българщинско, хем е патриотично! Повече може да прочетете на връзката, индикирана по-горе.

А долното, което виждате, не е за Хелоуин. Това си е съвсем сериозно осветяване на културни обекти от Столичната община. Ех, колко е хубаво!

https://www.facebook.com/TheRedIvan/posts/10156916259394581?__xts__[0]=68.ARDApb_eLe4KsK-hl6tz7aNR-6rGaR625RXIctxP46VUEv-tTcBsWYFOsdCC0sF12x4CyNPfzxoSn8e_Iiig_UmdnoOodTuTh52lSkzbE98NDafUt9vaY8HCWX2ildCrywaKmqbNb59b2LeGPcwghdsSIufcguIdN4O9yI5h6p6RzBP0gFtXLzkmdUh-vGmFqMIjI2FIRmV8mdcCdLR6yEmvSBx0SQ&__tn__=-R

 

 

Прокурорът, удрял дете, стана временен шеф на спецобвинението. Димитър Франтишек Петров единодушно беше определен от прокурорската колегия за временен началник на Специализираната прокуратура. Той ще замени на поста Даниела Начева, която изпълняваше функцията от юли тази година, съобщава “Фокус”. Още миналата седмица прокурорската колегия трябваше да извърши рокадата в ръководството на спецпрокуратурата, тъй като Начева подаде молба да бъде освободена. Зам. главният прокурор Иван Гешев предложи за такъв да бъде определен именно Димитър Франтишек. Цитираме “Дневник”, от които може да научите повече по темата. 

Българската администрация преустановява хартиения обмен на документи от утре, 1 ноември, съобщи правителствената информационна служба. Уточнява се, че повече от 700 централни, областни и общински структури преминават към изцяло електронен документооборот помежду си. Изчисленията сочели, че това ще доведе до шесткратно увеличение на ефективността на административния обмен. На годишна база се очаква да бъдат спестявани повече от 100 тона хартия, значително да намалеят разходите за закупуването й, както и за печатни консумативи, куриерски услуги и др. Отново цитираме колегите от “Дневник”. Какво да кажем, освен че демокрацията ни отне хартията?

Европейската сметна палата (ЕСП) представи днес оценката си на предложението на Европейската комисия за управлението на фондовете на ЕС до 2027 година. Палатата намира, че с предложението на Еврокомисията би отслабнал надзорът над използването на европейските средства, а целите на финансираните проекти не са съобразени с постигането на измерими резултати. Въпросът за съотношението качество – цена не е получил по-голямо внимание и механизмите за отчетност отчасти са значително отслабени, коментира Илиана Иванова като член на ЕСП, отговорен за становището. И още. 

От края на работния ден в петък до ранните часове в понеделник метрото няма да се движи между станциите “Сердика”, “Софийски университет Св. Климент Охридски” и “Васил Левски”. Причината е, че в тунелите под линиите ще премине пробивната машина, която ще копае третата линия на метрото. 

Тези от Европа пак не са доразбрали какво се случва. Според ЕС свободната журналистика е гръбнакът на свободното общество. Това са пълни глупости, защото всички знаем, че ако не е (чичо) Бойко Борисов, тая държава няма да я бъде, камо ли пък ЕС и света, тоест той е гръбнакът на всичко. И то какъв стабилен гръбнак… както и да е, отвлякохме се. Както и да е, от немай-къде ще цитираме Фредерика Могерини, която казва, че в много страни съществува тревожна тенденция за подкопаване и ограничаване на пространството за свободна журналистика, като често произволно се поставя под въпрос достоверността на медиите с цел да се злепостави и пречи на работата им. Цялото изказване на Могерини може да прочетете тук. 

17-годишен младеж се е самовзривил в сградата на руските тайни служби ФСБ (Федерална служба за безопасност)  в северозападния град Архангелск, съобщава BBC.

Взривът е настъпил около 9:00 ч. местно време, като трима служители на ФСБ са ранени и са причинени сериозни щети върху сградата.

 

И финално в този дух: пък бившият военен министър Николай Ненчев осъди “Пеевските медии за клевети, откровени лъжи и поръчкови материали”. “Ню медия груп” АД ще заплати на министъра 10 хил. лв. Преди четири години бизнесменът и съиздател на “Дневник” и “Капитал” Иво Прокопиев също осъди “Уикенд” и “Всеки ден” за 10 000 лева за неверни публикации, уронващи репутацията му.

Това, разбира се, са незначителни брънки в гръбнака на българските медии, който от години е извит в поклон до земята на политическата власт.
Колаж: Отново неповторимият Иван Червенков. 
SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.