SHARE

Георги Марков и Нешка Робева са създали инициативен комитет и призовават президента Радев да застане начело “на похода към единението на българите”, съобщи Mediapool. 

Думата “единение” е интересна. Убедени сме, че няма общо с партия “Единна Русия” на Владимир Путин.

Участието на Нешка Робева гарантира подкрепата както на старата номенклатура в страната, така и на Ванга.

Очаквайте в идните седмици Робева да си спомни как “веднъж Ванга ми каза: “Мале, ‘га летящия човек дойде, тогава ке се оправи България”.

Анонсът на пророчеството ще послужи и за да формализира раздялата на номенклатурата с Николай Бареков, който бе предишният спасител на България, който Ванга през Нешка бе предсказала, че ще дойде “да ни оправи”.

Междувременно президентът Румен Радев отказа среща с управляващата коалиция, каквато лидерите ѝ поискаха, за да обсъдят казуса с освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, номиниран за вътрешен министър.

“Поканен съм на среща, на която няма как да отида. Особено когато лидерите се разминават с институционалния тон. Коалиционният съвет не е законов орган. Няма как да отида на среща, особено когато лидерите се разминават с институционалния тон”, посочва държавният глава, цитиран от прессекретариата на президентството

Кола с документи, които предстои да бъдат унищожени, е била установена от служители на ГДБОП в София, обяви директорът на службата Ивайло Спиридонов в понеделник. Изявлението му беше във връзка с разследването на случая с изнесените от столичния офис на строителната фирма “Джи Пи Груп” документи, изгорени впоследствие в поле край радомирското село Егълница.

Както е известно, през нощта срещу петък там бяха задържани разследващите журналисти Димитър Стоянов от “Биволъ” и Атила Биро от румънските им партньори от RISE project, докато опитвали да изгасят и спасят част от запалената документация.

Подробности. 

 

Договорът от Преспа между Атина и Скопие за името на Македония е успех и на българското председателство, каза говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас пред БНР. По думите му въпросът за името е значим за целия регион на Балканите.

“Важен е фактът, че след толкова години имаме споразумение. Сега зависи от хората и от парламентите на двете страни, за да придвижат въпроса напред. Смятам, че за да стане това, важно е ние да не даваме грешни сигнали. Мисля, че има широк консенсус както на европейско, така и на световно ниво, че този въпрос е значим за развитието на региона, за който Уинстън Чърчил беше казал, че произвежда много повече история, отколкото може да поеме“, допълни Схинас.

Равнището на регистрираната безработица продължава да намалява и през август, достигайки 5.6% по данни на Агенцията по заетостта. Отчита се минимално понижение от 0.1 процентни пункта спрямо юли 2018 г. и от 1.1 процентни пункта на годишна база.

Регистрираните безработни в края на месеца са общо 183 962, като броят им се свива с 1% спрямо предходния месец и с 15.8% в сравнение с година по-рано. От началото на годината до края на август числеността им в бюрата по труда намалява с над 22%.

Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера е ритнал багажа на бездомна жена в метрото. Заради това му деяние срещу него е подадена жалба в полицията, стана ясно от репортаж по Нова телевизия.

За случая разказаха две свидетелки на действията на Контрера. Едната от тях направи публично достояние случката чрез профила си във фейсбук. Двете са подали жалбата срещу общинския съветник заедно с потърпевшата жена.

Контрера не отрича, че е ритнал багажа на жената по стълбите в метрото, но се смята за жертва на “злостна кампания в социалните мрежи” от “един джендър активист, защитаващ ЛГБТИ доктрината”. Той визира една от свидетелките.

Оставяме това без коментар.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.