SHARE

“Може и да звучи наивно, но такива неща се случват”, заяви по повод срива на Търговския регистър директорът на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.

Също така чухме днес от правителството, че ще има нова база данни на всички регистри, а премиерът лично разпореди да има надзор, за да няма “калпави дискове”.

Още поне седмица икономиката на България ще е блокирана – фирми няма да могат да се регистрират, документи да се виждат и да се правят каквито и да е промени в работещи компании. От днес потребителите могат да извършват само справки за актуално състояние на фирмите, и то единствено по ЕИК. От утре ще могат и по ЕГН, каза изпълнителният директор на агенцията.

След като спаси страната от “калпави дискове”, премиерът (отново еднолично) ще я спаси и от рухващи мостове.

Борисов поиска ремонт на всички мостове в България след рухналия мост в Италия

Всички пътни и жп мостове да се ремонтират едновременно е заръчал премиерът на заседанието на правителството в сряда, като ресорните и финансовият министър да обсъдят и до седмица да предложат решение как да се осигурят средствата. Това става ясно от стенограмата от заседанието на кабинета в сряда.

Повдига се въпросът – а ако мост в Италия не бе паднал, какво правихме и наистина ли е нужно всяка инспекция в страната да минава през премиера.

По този повод – коментарът на Илиян Василев:

Слушам Борисов на заседанието на МС и се щипя. Този човек говори все едно от вчера е във властта и случайно е попаднал…

Публикувахте от Ilian Vassilev в Сряда, 15 август 2018 г.

 

Кабинетът пусна за концесия четири плажа – “Балчик-централен” (с годишна такса около 56 хил. лв.), “Бургас-централен” (300 хил. лв), “Созопол-Хармани” (200 хил. лв.) и “Поморие-изток” (108 хил. лв.,).

Турция повиши рязко митата за внос на стоки от САЩ

Турция повиши драстично митата при внос на редица американски стоки като контрамярка на санкциите от американския президент. Митото върху алкохола от САЩ се повишава със 140%, за автомобилите – със 120%, и за тютюна на листа – с 60%. Удвояват се тарифите за козметични продукти, ориз и въглища.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.