Васил Божков: Променят Конституцията, за да защитят Шиши и Киро

Васил Божков: Променят Конституцията, за да защитят Шиши и Киро

SHARE

Променят Конституцията на Република България, за да защитят Шиши и Киро.

 

Това написа на страницата си във “Фейсбук” укриващият се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков. В публикацията си той визира депутата от ДПС Делян Пеевски и председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев.

 

Според Божков имената на двамата “се свързват с трафик на забранени вещества и контрабанда от години”. Той допълва, че “най-голямата гордост на Бойко (премиерът Бойко Борисов – бел. ред.) – “разчистването” на контрабандните канали за цигари съвпада с монополизирането на бизнеса от “Булгартабак” и превръщането на Шиши в единствен играч на пазара. Домусчиев и разработените канали на фармацевтичния му бизнес са поредното парче от пъзела”.

 

Имената на Делян Пеевски и Кирил Домусчиев се свързват с трафик на забранени вещества и контрабанда от години. Но докато…

Публикувахте от Васил Божков в Неделя, 23 август 2020 г.

“Бойко и Гешев изглеждат слепи и за двамата. Наглостта им стигна дотам, че да променят Конституцията на Република България, за да защитят Шиши и Киро. Когато премиер и главен прокурор прикриват и защитават замесени в нелегален трафик лица, това е ясен признак, че държавата е управлявана от мафията”, пише още Божков.

Преди десетина дни министър-председателят Бойко Борисов обяви, че ще предложи чрез партията си ГЕРБ да се свика Велико народно събрание, за да бъде променена конституцията. Миналата седмица управляващата политическа сила показа идеите си за промени в основния закон, които срещнаха масово неодобрение сред юристи.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.