В САЩ влязоха в сила нови ограничения заради Covid-19

В САЩ влязоха в сила нови ограничения заради Covid-19

SHARE

В Съединените щати влязоха в сила нови рестрикции при справянето с Covid-19 на фона на очаквания за покачване броя на заразените.

В страната се съобщава за над 160 хиляди нови случая и над 1400 смъртни случаи на ден. Десетките хиляди постъпващи за лечение в болница поставят институциите до краен предел.

Милиони американци са в режим на задължително стоене по домовете, а на много места се обмисля затягане на мерките.

В най-населената област в САЩ – Лос Анджелис Каунти в Калифорния са забранени почти всякакъв вид обществени събирания както и събирането на хора от различни домакинства. Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм заяви, че ако мрачните тенденции продължат ще се стигне до драстични мерки.

На Източното крайбрежие – в Ню Йорк, властите издават инструкции на болниците за прилагане извънредни мерки като увеличаване на легловата база, подготовка за изграждане на полеви болници и намиране на пенсионирани здравни работници с цел избягване на бедствената ситуация от по-рано тази година.

Америка се подготвя за рязък скок в броя на заразените и хоспитализираните, след като милиони не се съобразиха със съвета на властите и пътуваха около отбелязания миналата седмица Ден на благодарността. Експертите препоръчват на пътувалите да ограничат контактите си през следващите две седмици.

Междувременно днес работна група в Центровете за контрол и превенции на заболяванията ще обсъди кои групи да получат първи ваксините за коронавирус, които може да бъдат одобрени този месец.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.