В Германия отваря врати първият ковид-затвор

В Германия отваря врати първият ковид-затвор

SHARE

В Германия създават центрове за изолация (ковид затвори) за болни от коронавирус. В тях ще бъдат настанявани всички, които отказват да спазват карантина или я нарушават. Първият такъв цетър ще отвори врати в община Ноймюнстер (провинция Шлезвиг-Холщайн). Това съобщи немското издание “Hamburger Morgenpost”, позовавайки се на източниците на регионалната медия SHZ.

През следващите седмици в Център за задържане на непълнолетни- Молтсфелде ще бъдат настанени до 6 души, които са нарушили своята карантина или отказват да я спазват. За тях ще се грижат 30 специалисти, разпределени в 3 смени.
Ръководителят на провинция Шлезвиг-Холщайн – Зенке Шулц твърди, че създаването на такива центрове се налага, тъй като обществото се деморализира, когато правилата не се спазват и няма последствия.

Дали нарушителят ще попадне в подобен център зависи от решение на съда в провинцията. За да бъде затворен, един гражданин трябва да е допуснал повторно нарушение на установените противоепидемични мерки или категорично да отказва да спазва наложените правила.

От проучване на Welt am Sonntag, публикувано в неделя, става ясно, че няколко германски провинции обмислят създаването на “ковид затвори”. Изолацията ще се прилага заедно със солени глоби, в следствие на нарушаване на обществените правила, наложени от пандемията. В момента се използват подобни практики, като нарушителите се настаняват в болници или специализирани клиники със съдебна разпоредба.

 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.