SHARE

Опасно мръсен въздух е отчетен в 11 града у нас днес. Това показват данните на европейския Air Quality Index.

Концентрацията на фини прахови частици (ФПЧ) е най-висока в София, където запрашаването е около 4 пъти над среднодневните норми от 50 µg/m3. Най-големи стойности на замърсяване на въздуха са отчетени в станциите в кварталите „Павлово“ и „Хиподрума“.

Близо три пъти над нормите е запрашаването в Шумен. Въздухът е опасно мръсен и в Благоевград, Видин, Враца, Горна Оряховица, Перник, Пловдив, Плевен, Сливен и Смолян.

Същевременно уредите за предвиждане на замърсяването на въздуха – определящи затова дали общината ще предприеме мерки – продължават да показват изключително ниски стойности, които след това биват оборвани дори от уредите на самата община.

На изображението е показано предвиденото замърсяване на Столична община за 22 декември (на база на което се взимат мерки), измереното след това замърсяване от Столична община и данните на AIRBG.info. Иван Червенков коментира:

“Г-жо Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova,
за пореден път Ви призовавам тази система за “Ранно предупреждение” да я спрете и преразгледате, за да не ставате за смях пред хората. “Не се предприемат допълнителни действия за ../../….г.” е меко казано граничещо с олигофренизъм, при положение, че навън хората се давят при всяко вдишване. Реакциите на поверените ви служби са, като на умрял, плитко заровен индианец с Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). И така дни наред, при положение че вече имате ясна представа и над 10 годишен опит как протичат тия процеси в Софийската котловина.

Иначе, да сте много щастлиява, много успешна и НАЙ-ВЕЧЕ ЗДРАВА!”

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.