УЕФА отлага европейското по футбол за догодина

УЕФА отлага европейското по футбол за догодина

SHARE

След извънредна видеоконферентна среща на УЕФА с всички 55 членки на организацията и представители на Европейската клубна асоциация, европейските първенства и ФИФПро,  УЕФА реши да отложи европейското първенство по футбол, заради пандемията от коронавируса. Това се случва за първи път в историята на шампионатите, чието начало е поставено през 1958 година. Новите дати за шампионата на Стария континент са 11 юни – 11 юли 2021.

По програма Евро 2020 трябваше да се проведе в периода 12 юни – 12 юли тази година в 12 различни града в Европа. Предстои УЕФА и националните федерация да вземат решение как ще се довършат европейските клубни турнири и националните първенства през този сезон, като отлагането на Евро 2020 отваря прозорец това да бъде сторено през лятото, ако епидемиологичната ситуацията го позволява. Заради Covid-19 са спрени почти всички футболни първенства на Стария континент, както и Шампионската лига и Лига Европа.
Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че има желание Шампионската лига и Лига Европа да бъдат доиграни в близкото бъдеще, но преди това трябва да се получи разрешение от здравните власти.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.