Тръмп вдига санкциите на ООН от Северна Корея, ако тя демонтира ядрен...

Тръмп вдига санкциите на ООН от Северна Корея, ако тя демонтира ядрен център

SHARE

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов да предложи премахване на санкциите на ООН от Северна Корея в продължение на три години в замяна на съгласието на Пхенян за пълното премахване на ядрения център в Йонбьон, по информация на списание Time.

Според нея, кабинетът на Тръмп на заседание на Съвета за национална сигурност е представил обзор от различни предложения, предназначени да помогнат за възобновяването на преговорите между САЩ и Северна Корея.

Едно от предложенията призовава за премахването на санкциите на ООН върху Пхенян за три години, които забраняват износа на текстилни продукти и въглища от Северна Корея, в замяна на съгласието на страната да демонтира ядрения си център в Йонбьон. Президентът е бил съгласен с това предложение.

Списанието набляга на факта, че на срещата на Съвета за сигурност, Тръмп не е проявил никаква заинтересованост от новите ракетни изпитания на Северна Корея. Той е решил преговорите между Пхенян и Вашингтон да продължат, въпреки, че първите продължават да създават и тестват нови и по-опасни оръжия.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.