Тръмп: Тези избори ще решат дали ще спасим американската мечта

Тръмп: Тези избори ще решат дали ще спасим американската мечта

SHARE

С предупреждение за възможен “хаос” американският президент Доналд Тръмп прие номинацията на републиканците за втори мандат. В реч от Белия дом Тръмп се представи като пазител на американския начин на живот.

Тръмп заяви, че е кандидатът, който ще защити американската мечта от анархия.

„Тези избори ще решат дали ние ще спасим американската мечта или ще позволим социалисти да сринат нашата скъпа съдба със своя дневен ред. Изборите ще решат дали ще създадем бързо милиони високоплатени работни места или ще съкрушим индустрии и изпратим милиони от тези работни места в чужбина както това лекомислено е било пораждано много десетилетия наред”.

Приемането на номинацията е на фона на поредния шок сред американците следствие на стрелба от униформен по афроамериканец, породила гражданско недоволство. Тръмп се надява с посланието за “закон и ред” да спечели изборите на 3 ноември, но анализатори посочват понижаващия му се рейтинг в резултат на действията на администрацията за справяне с пандемията от Covid-19.

Демократите, които ще се изправят срещу президента на изборите с двойката Джо Байдън и Комала Харис обвиняват Тръмп в липса на решително действие по расовите проблеми и коронавирусната пандемия.

Речта на Тръмп от Белия дом се тълкува като безпрецедентно използване на обществена собственост за партийни политически цели. Около 1500 зрители гостуваха на грандиозното събитие на място като сред поканените са по-голямата част от републиканците от конгреса.

Традиционно президентите очертават ясни граници между официалните си задачи и политически кампании и с изнасянето на предизборна реч от Белия дом тези граници могат да бъдат поставени под въпрос.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.