Тръмп потвърди, че оборудването в болниците е на изчерпване

Тръмп потвърди, че оборудването в болниците е на изчерпване

SHARE

Доналд Тръмп потвърди, че федералните запаси от предпазно оборудване за здравните работници са почти изчерпани. Според президента правителството разполага с около 10 000 машини за командно дишане, но за момента ги задържа, за да ги изпрати на щати, които имат нужда.

Вашингтон е закупил апарати за командно дишане от Русия. „Двете страни са си оказвали хуманитарна помощ и преди във времена на криза и без съмнение ще продължават да правят това и в бъдещето“,се казва в съобщение на американското външно министерство.

Здравни експерти са представили доказателства, че коронавирусът може да се предава и от хора без ясни симптоми. Това накара властите да публикуват нови указания, според които всеки, който е бил изложен на вируса може да се разглежда като потенциален преносител.

Един от главните здравни експерти на администрацията доктор Антъни Фаучи коментира, че до облекчаване указанията за социална дистанция може да се стигне в момента, в който няма информация за нови случаи на зараза и смърт. Фаучи добави, че повратна точка ще бъде намирането на ваксина.

Междувременно, милиони продължават да са в режим на социална изолация.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.