Тръмп отхвърли критиките, че не се справя в борбата с коронавируса

Тръмп отхвърли критиките, че не се справя в борбата с коронавируса

SHARE

Доналд Тръмп отхвърли критиките срещу администрацията си, свързани с мерките срещу коронавируса, като ги определи като „перфектно координирани“. Поне 21 са жертвите на коронавируса в Съединените щати. Случаи на вируса бяха потвърдени в 30 щата. Десетки милиони са под специални мерки като някои представители на властите не изключват и прилагане на стратегията на Италия за поставяне на цели области под карантина.

Тръмп е критикуван, че е омаловажил риска за САЩ от епидемията и за това, че е с нереална представа за времето, необходимо за създаване на ваксина. Епидемиолози твърдят, че решението за рестрикции в пътуването по-рано може да е забавило разпространението на вируса. Те обаче обвиняват Белия Дом в  загуба на време в изготвяне на стратегия по-скоро насочена към политическото тълкуване отколкото към готовността на страната. Губернаторът на щата Мериленд – републиканецът Лари Хоган коментира, че би му се искало комуникацията идваща от президент да е била по-различна,а губернаторът на Ню Йорк демократът Андрю Куомо обвини здравните власти в неадекватни действия.

Тръмп смята, че критиките идват от медии, които правят всичко възможно да създадат лош имидж на администрацията му. Президентът изтъкна превантивното решение за затваряне на границите в някои части и похвали вицепрезидента Майк Пенс, който е координатора на усилията за справяне с вируса.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.