SHARE

Я да си го кажа. С “народната любов” стената ми внезапно заприлича на бойно поле. Това, което виждам през тази “пролука”, е елементарна липса на толерантност и злобна арогантност.

Преуспял бизнесмен псува като хамалин на Сточна гара в официално писмо.

Цяло село, известно с това, че депортира безропотно няколко милиарда евро към джобовете на руските олигарси, гонят бежанци и християнски свещеници. Отново с псувни.

Журналисти, “дарени” с национален ефир, попържват като на селски мач, плюейки вместо люспи от семки цинизми и омраза.

Някакви хора “убиват” български учител заради интелигентни анализи на българската история.

Tова не е страната, в която се родих. Там хората не се псуваха и не бяха невъзпитани. Няма никакво значение дали си несъгласен, недоволен или не споделяш нечие мнение…

Дали по телевизиите не трябва да започнат уроци “Как да се държим в обществото” и “Първите 7 години”, “Как да бъдем добри хора”.

Не, не е бедността основният проблем на тази територия… Тя е функция и резултат. И повод за гордост не се вижда…

Не, СЕТА няма да унищожи нито БГ генотипа, нито държавата. Войнстващата простащина ще ги унищожи. Това са моите първи и последни 20 стотинки по въпроса.

*Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора с негово разрешение. Заглавието е на редакцията на “Терминал 3”.

Снимка: Карикатура на Теодор Ушев, създадена по повод ограничаването на разпространението на новия сатиричен вестник “Прас прес”.

SHARE
Аниматор, графичен дизайнер, плакатист, илюстратор и преподавател, който през 2017 г. получи номинация за "Оскар" за късометражния филм "Сляпата Вайша". Живее в Монреал, Канада.