SHARE

В 2:45 българско време сагата на Терез и Масуд завърши на този етап с щастлив край. Двете лъвчета се чувстват очевидно безкрайно комфортно в новия си дом в Спасителния център за диви котки “Фелида” в Холандия на международната организация за защита на животните “Четири лапи”. Помещението беше изградено специално за тях в синхрон с етапа на растежа и нуждите им. На малко по-късен етап то ще бъде и разширено с два пъти по-голямо с достъп и отвън.

Във “Фелида” лъвчетата ще преминат отново през пълен медицински преглед, след което ще им бъде изготвена тяхната индивидуална програма за укрепване на нестабилното им здраве и нужната диета. Ще бъдат и под постоянен лекарски контрол от едни от най-добрите специалисти по отглеждането на големи котки в Европа. Очаква се този преглед да установи и дали ще се наложи операция на краката на Терез. Знаете, че при него бяха установени проблеми, които е важно да бъдат овладени, преди да се задълбочат.

Оцеляването на отхвърлените от майка си още при раждането и стъпкани веднага след това от баща си в разградския незаконен зоопарк лъвчета дължат на организациите “Дивите животни”, “Четири лапи”, ветеринарните клиники “Добро хрумване” и ЦВК, Софийския зоопарк и на всички доброволци, които помогнаха в тези трудни във всяко отношение 5 месеца. Щастливият завършек на този етап беше причина за буря от емоции на основните герои на тази красива история. Очаквайте разказа ни за хората и лъвовете скоро. Вижте кадрите на “Терминал 3”, който пътува с Терез и Масуд до Холандия.

 

В 2.45 българско време сагата на Терез и Масуд завърши на този етап с щастлив край. Двете лъвчета се чувстват очевидно безкрайно комфортно в новия си дом в Спасителния център за диви котки “Фелида” в Холандия на международната организация за защита на животните “Четири лапи”. Помещението беше изградено специално за тях в синхрон с етапа на растежа и нуждите им. На малко по-късен етап то ще бъде и разширено с два пъти по-голямо с достъп и отвън. Във “Фелида” лъвчетата ще преминат отново през пълен медицински преглед, след което ще им бъде изготвена тяхната индивидуална програма за укрепване на нестабилното им здраве и нужната диета. Ще бъдат и под постоянен лекарски контрол от едни от най-добрите специалисти по отглеждането на големи котки в Европа. Очаква се този преглед да установи и дали ще се наложи операция на краката на Терез. Знаете, че при него бяха установени проблеми, които е важно да бъдат овладяни преди да се задълбочат. Оцеляването на отхвърлените от майка си още при раждането и стъпкани веднага след това от баща си в разградския незаконен зоопарк лъвчета дължат на организациите “Дивите животни”, “Четири лапи”, ветеринарните клиники "Добро хрумване" и ЦВК, Софийския зоопарк и на всички доброволци, които помогнаха в тези трудни във всяко отношение 5 месеца. Щастливият завършек на този етап беше причина за буря от емоции на основните герои на тази красива история. Очаквайте разказа ни за хората и лъвовете скоро. Вижте кадрите на Терминал 3, който пътува с Терез и Масуд до Холандия.

Публикувахте от Terminal 3 в 6 февруари 2018 г.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.