SHARE

Знаете ли кой е виновен за некачествените ремонти в София?

Видимият погром идва от модела на управление на ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ от 2007 година насам.

Ерата на Софиянски – “всички на общинската баница”, беше заменена от ерата “обществени поръчки за нашите фирми и спонсори” (от 2007 до днес ГЕРБ имат ПЪЛНО мнозинство в СОС).

Знаете ли, че в Столичен общински съвет има ТАЙНА комисия за обществени поръчки? Тайна, защото не фигурира в правилника на СОС, нито минава през гласуване в общински съвет. Знаете ли, че председател на тази комисия е Орлин Алексиев, който идва на “Московска” 33 с въоръжена частна охрана и блиндирано “Ауди”? Ако не сте чували името, чукнете в гугъл и ще видите какво излиза. Разпределението на порциите на властта чрез обществени поръчки е опасна работа, нали знаете, че и Доган все още го пази НСО.

Знаете ли, че тези въпроси никой не задава към управляващите в София, въпреки че съм ги писал нееднократно.

Закономерно резултатите от тази корупционна гнойна рана в общината започнаха да се проявяват последните години все по-видимо. Защото, където има корупция, качеството се срива – научно доказано е дори.

Затова и бул. “Дондуков” няма 3 метра равни павета десет месеца след ремонта. Защото въпреки уверенията, че ще се наемат професионални павьори, наеха общаци, понеже е по-евтино, а процентите са отдавна разпределени…

Макар и да е тъжно, се радвам, че удряме дъното на некомпетентното и крадливо управление. След поредните безумия софиянци се ядосаха, и с право. Важното е да не се примиряват, защото всичко може да бъде променено и изградено отново. Въпросът е колко силно искаме прозрачна и честна община.

Автор: Иво Божков, 
общински съветник от “Демократична България”

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.