СЗО съветва да се носят маски на обществени места

СЗО съветва да се носят маски на обществени места

SHARE

Световната здравна организация актуализира своите насоки, препоръчвайки на правителствата по цял свят да помолят всички да носят маски за лице на обществените места, където съществува риск от предаване на Covid-19, за да се намали разпространението на пандемичната зараза.

“В райони, където се наблюдава разпространението на вируса, препоръчваме на хората на възраст на и над 60 години, както и на тези, които имат съответните показания, да носят маски, когато спазването на физическа дистанция е невъзможно. В допълнение, СЗО съветва правителствата да насърчават хората да носят маски на места, където инфекцията е широко разпространена и физическото дистанциране е затруднено. По-специално това важи за транспорта, магазините и други места, на които се наблюдава струпване на хора. Организацията смята, че медицинските маски трябва да се носят от всички хора, работещи в клиничното пространство на здравните заведения, а не само от персонала, полагащ грижи за пациентите”, казва генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. Според него е най-добре маските да бъдат трипластови.

Междувременно Великобритания заяви, че от 15 юни маските ще бъдат задължителни за пътниците в автобуси, влакове, самолети и фериботи.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.