Стъпалата, по които слиза Жокера, се превърнаха в забележителност в Ню Йорк

Стъпалата, по които слиза Жокера, се превърнаха в забележителност в Ню Йорк

SHARE

Орион е амбициозен млад актьор от нюйоркския квартал Куинс. За да засили своята популярност в социалните мрежи, той си прави фотосесия, облечен и гримиран като Жокера от едноименния филм с Хоакин Финикс. Място на действието са стръмни стъпала в Бронкс, които бързо се превръщат в местна забележителност, след като са снимани в сцени от лентата на Тод Филипс. Орион танцува на стъпалата, върти се около оста си, пее и се плъзга неумолимо надолу – като самотния Артър Флек, чиято смразяваща трансформация в Жокера е в центъра на филмовата творба.

Орион – актьор от Куинс:
„Почувствах се страхотно, когато облякох костюма, гримирах се и влязох в обувките на героя. Сякаш стъпих в големите обувки на Жокера и можех да правя същите движения като него. Това беше моят триумфален момент, защото сесията стана много добра“.

До неотдавна малцина си позволяваха да посещават Бронкс, чиято мрачна слава на опасно място го превръщаше в избягвана дестинация. Най-големите забележителности на квартала са зоологическата градина, Ботаническата градина и бейзболният отбор „Ню Йорк Янкийс“. Но скоро след излизането на голям екран на „Жокера“, стръмните стъпала, разположени между Западна 167-ма улица и булевардите „Андерсън“ и „Шекспир“, привличат много нюйоркчани, жители на предградията и туристи. Те искат да минат по стъпките на Артър Флек, да се снимат и, ако могат, да изпитат същите чувства като него.

Парадоксално или не, това място в Бронкс може да изчисти имиджа си на опасно свърталище именно благодарение на необикновен герой като Жокера. Освен оригинално произведение на филмовото изкуство, лентата се превърна и в касов рекордьор, печелейки 96.2 милиона долара в първите два дни от разпространението си в Северна Америка.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.