SHARE

Тази сутрин входът пред дома и кантората на известния столичен адвокат Ирен Савова са осъмнали, облепени с нейни некролози.  В тях, както му е редът, „с  прискърбие“ се съобщава за кончината й, изредени са й  „сърдечни“ съболезнования, научи “Де факто” от близки на Савова.

Като изключим тежките чувства,  преживени от приятели и съседи,  натъкнали се на некролозите, историята се оказа от тези, които обичайно създават грижи на МВР за месеци наред. Адвокат Савова е  жива и здрава, с висок професионален дух, показа  проверка на “Де факто”.

„Жива съм, здрава съм и продължавам напред!“, каза тя пред репортера ни.

Савова има стотици дела, а сред особено шумните напоследък са процесите за т.нар. „царски имоти“, които кантората й печели като защитник на държавния интерес.

Адвокат е и по нашумелия казус „Младост“, по който спецсъдът дава ту „зелена“, ту „червена“ светлина за  излизане от ареста на кмета на “Младост” Десислава Иванчева и заместничката й  Биляна Петрова. В съдебната зала Савова не пести аргументи за свободата на Петрова, чийто защитник е.

Ирен Савова няма представа кой стои зад зловредната изява, желае успех на „опечалените си гробари“, без да им обещава ведро бъдеще.

Текстът е препубликуван от сайта Defakto. Заглавието е на редакцията на “Терминал 3”. 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.