SHARE

След поредния #РемонтНаРемонта на “Витошка” единствената пешеходна зона изглежда осеяна с некачествено направени кръпки. През последните години след всеки дъжд и сняг се налага кърпене на настилката, но паветата не спират да хлопат, пръскат и пропадат. През 2013 и 2015 г. фирма “Трейс” ремонтира булеварда в две фази и взе милиони за “свършената” работа.

Недопустимо е една от най-представителните за града улици да изглежда по този начин! Затова питаме кмета Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, като отговорна да защитава обществения интерес и средствата на данъкоплатците:

1) Ще бъде ли възложен основен ремонт, така че да не се налагат ремонти през няколко месеца?

2) С колко ще бъде глобена фирмата за този неспиращ срам в идеалния център на София?

3) Предвид, че гаранцията на ремонта е 5 години, дали след изтичането ѝ ще се налага през месец да плащате от парите на данъкоплатците, за да пренареждате паветата до безкрай?

4) Кой носи отговорност и за този провал?

Г-жо кмет, случващото се в центъра на София е олицетворение на Вашия модел на управление. Пилеете милиардни бюджети за грозни и некачествени ремонти, които, вместо да решават проблеми, непрестанно ни отварят нови. Не успяхте да създадете нито едно градско пространство, с което да можем да се гордеем, което да не ни е срам да покажем пред гостите си от чужбина. Поне в края на мандата си бъдете честна със столичани и застанете на тяхна страна, не на страната на строителните босове! Спрете безкрайната пропаганда за това колко много се прави и как всичките обекти са “мащабни и тежки”. Поне веднъж отговорете на логичните въпроси, на които софиянци заслужаваме отговор! Защото ако всяко пренареждане на павета ви е “тежко”, тогава видимо не сте за тази длъжност!

SHARE
Спаси София е неправителствена гражданска организация, чиято основна цел е подобряването на градската среда, градския транспорт и качеството на живота в София. Можете да ги намерите на адрес: spasisofia.org