SHARE

Честито, софиянци! След първия по-сериозен дъжд ремонтираната за 24 млн. лв. улица “Граф Игнатиев” потъна в локви. Въпреки че на места паветата бяха пренареждани по 6-7 пъти, това не беше достатъчно, за да спре завиряването. Контролът на контрола и талантливият изпълнител със сигурност са горди от постижението си – да разположат част от шахтите за оттичане по-високо от околното ниво. Какво ли са си мислели, че ще стане – водата да потече нагоре?

Случващото се е логично следствие от един изцяло провален ремонт. Въпреки че Столичната община имаше години, за да се подготви и така да гарантира, че качеството ще е максимално добро, а неудобствата за софиянци – минимални, днес сме свидетели на тотален хаос.

Всички отговорни за това са влезли в режим на свободно падане и вече дори не се правят опити да се лъже – само преди дни кметът заяви, че не може да даде краен срок за 5 пъти отлаганото пускане на трамваите.

След подобно фиаско, г-жо Йорданка Фандъкова, всеки човек с достойнство и уважение към съгражданите си щеше да си тръгне с наведена глава, особено след като не намерихте смелост да уволните ресорния заместник кмет Евгени Крусев. Това ни напомня, че все още чакаме резултати от проверките на OLAF, прокуратурата, МВР и Управляващия орган заради замяната на виброизолационната подложка на улицата в нарушение на Закона за обществените поръчки.

SHARE
Спаси София е неправителствена гражданска организация, чиято основна цел е подобряването на градската среда, градския транспорт и качеството на живота в София. Можете да ги намерите на адрес: spasisofia.org