SHARE

След като стана ясно, че правителството не вижда никаква причина да се разследва или да започне процедура по отстраняването на главния прокурор Сотир Цацаров по скандала “ЦУМ-гейт”, от сайта “Дневник” излязоха с ново разкритие – за тайна среща на члена на Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров (и председател на етичната комисия на прокурорската колегия) с бизнесмена Васил Божков в четвъртък,18 май, малко след 17 часа.

“Репортер на “Дневник” видя как след като напусна къщата, в която се намира офисът на “Нове холдинг” АД (в което основен акционер е Васил Божков) на улица “Московска” 43, Тодоров се качи в кола “Мерцедес” заедно с бившия заместник-председател на парламента Явор Хайтов, който излезе след Тодоров от същия офис.

Членът на ВСС е влязъл с чанта, но излезе без, а източник на “Дневник” коментира, че е виждал и друг път Тодоров да влиза в офиса на “Нове холдинг”, разкри “Дневник”.

Ясен Тодоров не отрича, че се познава с Явор Хайтов, но отрича да се познава с Васил Божков и не знае къде се намира офисът му. Според самия Хайтов двамата са се засекли “случайно” на ул. “Московска”.

Ясен Тодоров (вляво) и Явор Хайтов (зад дървото вдясно) на излизане от офиса на “Нове холдинг” Снимка: Надежда Чипева/Капитал

През 2006 г. Васил Божков е призован на разпит като свидетел. Разпитващият, по информация на “Дневник”, е именно Ясен Тодоров, а адвокат на Божков е Явор Хайтов. Самия той също така е и бивш подчинен на Тодоров във второ териториално отделение на столичното следствие и бивш зам.-министър на вътрешните работи по времето на Емануил Йорданов в кабинета “Костов”.

Напомняме ви, че във вторник от 18:00 часа започва организираният от инициатива “Правосъдие за всеки” марш за европейско правосъдие от сградата на Народното събрание.

Снимка: БГНЕС

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.