Скандал с главния съветник на Борис Джонсън

Скандал с главния съветник на Борис Джонсън

SHARE

Главният съветник на Борис Джонсън – Доминик Къмингс- бе хванат в нарушаване на карантината, наложена заради коронавируса.

След изнесените данни в медиите последваха призиви за оставка на Къмингс дори от твърдолинейни депутати в управляващата Консервативна партия.

Британските медии вече два дни не спират да изнасят доказателства, че Къмингс и съпругата му със симптоми на коронавируса са пътували 260 мили от Лондон до Дъръм, за да оставят детето им на родителите на съветника. Има сведения, че по време на карантината Къмингс е пътувал поне още веднъж. Заради разразилият се скандал на днешният редовен брифинг на правителството се появи премиерът Борис Джонсън и защити Къмингс:

“Днес проведох обширни разговори лице в лице с Доминик Къмингс и заключих, че пред опасността да не намерят възможност кой да им гледа детето в момент, когато той и съпругата му не са в състояние да се грижат за него заради коронавируса и той е нямал алтернатива, мисля че е следвал инстинкта, който има всеки баща и родител и не мога да го накажа за това.”

Медиите обаче твърдят, че повечето тори депутати смятат, че Къмингс трябва да подаде оставка или да бъде уволнен. Дори такъв хардлайнер като Питър Боун:„Не може да имаме правило, което важи за всички останали, но не и за правителствения елит“.

 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.