SHARE

Днес Валери Симеонов продължи със своите скандални реплики:

“Мога ли аз да кажа, че тия деца са с видими изкривявания, деформации, с поведение на явно… ненормални такива, с такива движения и тикове тия деца…мога ли аз да не го видя това нещо и да кажа, че те се преструват.”

Това днес заяви вицепремиерът след Коалиционен съвет на” Обединени патриоти”. И продължи:

“Смятате ли, че това е моралният критерий на държавата България. Тези жени? Смятате ли, че те са моралния критерии”, визирайки майките на деца с увреждания.

Коалиционният съвет на “Обединени патриоти” бе свикан заради предишното негово скандално изказване, породило нови протести на майките на деца с увреждания от “Системата ги убива”.

“Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях.”

Симеонов направи опит да обясни, че медиите били виновни и репликата му “уж болни деца” била атака не към децата, а към “кресливите жени”, защото извеждали децата си на “пек и на дъжд”. Оставяме този анализ без коментар.

Волен Сидеров, който е другият проблем на “Обединените патриоти” и прави предизборнкоалиция с Бареков, не се яви на коалиционния съвет, като Каракачанов заяви, че коалицията последните 6-7 месеца не вършила работата, за която се е събрала, но се надява те да могат да продължат. Военният министър допълни, че на мястото на Валери Симеонов може да дойде Марешки, като бе категоричен, че “аз с този човек няма да работя”.

За Симеонов утре излиза и “контрапротест” на “работодателите”, организиран от Кирил Домусчуев, председател на КРИБ.

“Искате извинение, добре, ако  г-н Симеонов не е бил правилно разбран, ок”, заяви финално Каракачанов и допълни: “Извинявайте много, но сега трябва да отида при Цветанка Ризова”.

Коментарът на Валери Симеонов може да бъде намерен след 12:50 на следното видео, като първа изведе цитата Полина Паунова от Mediapool.

Изявление на двама от тримата патриоти за бъдещето на коалицията. Волен Сидеров бойкотира, Борисов лети към София.

Публикувахте от 24 часа в Вторник, 23 октомври 2018 г.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.