Севделина Арнаудова напуска Министерския съвет

Севделина Арнаудова напуска Министерския съвет

SHARE

Ръководителят на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова напуска работата си в Министерския съвет и се връща на работа в ГЕРБ, защото партията започна подготовка за предстоящите избори. На въпрос дали премиерът Бойко Борисов също ще подаде оставка, тя отговори: “Няма да е днес.”

Арнаудова е съветник в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов и завежда връзките с обществеността.

От години тя е сред най-близките хора на премиера Бойко Борисов и винаги е с него при обиколките му с джипа, като снима и предава директно неговите изяви. Това й спечели прозвището “Севделина ТВ”. През 2015 г. Борисов кумува на сватбата на Севделина Арнаудова.
Съпругът й Делян Димитров е член на Управителния съвет на “Булгартрансгаз” – държавно предприятие, което управлява транзитната газопреносна система на България.

Преди два месеца намиращият се в Дубай бизнесмен Васил Божков написа във Фейсбук: “През последните години Севдалина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул.“Московска“43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше?”.

Арнаудова отговори остро на Божков и заплаши, че и тя има какво да разкаже, ако атаките срещу нея продължат. Малко след това пък гръмна скандал около купен от нея и мъжът й имот в Бистрица за над 1 млн.лв.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.