СДВР отрече на протестите сред полицаите да е имало служители от частни...

СДВР отрече на протестите сред полицаите да е имало служители от частни охранителни фирми

SHARE

Нерегламентираните протести продължават, обявиха днес от СДВР.

Снощи шествие се е отправило от Орлов мост в посока НДК, като са били блокирани няколко кръстовища. Двама души са били в неадекватно състояние. Единият от тях е бил отведен:

“Пред Министерски съвет от протестиращи е подадена информация за две лица, които са били в неадекватно състояние с неадекватно поведение. Едно от лицата е отведено в Районно управление, а другото лице е предупредено и е отстранено от района на протеста“, каза Стоядинова.

Главен инспектор Красимира Стоядинова от Охранителна полиция заяви, че се търси баланс.

От МВР също така отрекоха по време на протестите в редиците на органите на реда да е имало служители от частни охранителни фирми.

Стоядинова призова организаторите и на палатковия лагер, и на шатрите пред Министерския съвет към диалог и зачитане правата на всички граждани.

„Извършвали сме проверка преди може би седмица по подобен сигнал и не е установено участие на охранители от охранителни фирми с лиценз за частна охранителна дейност в участие в протестите. Това установи нашата проверка през изминалата седмица. Правят се всички необходими мерки, за да се осигури общественият ред и се търси най-добрата комуникация с оглед защита на всички обществени отношения и на всички граждани правата им да бъдат защитени. Блокирано е придвижването през три от кръстовищата в столицата и предполагаме, че в днешния ден отново ще има нерегламентирано протестно мероприятие“- каза още инспектор Стоядинова.

Все още не е решено какво ще се случи с микробуса на инициативата „Системата ни убива“, който продължава да е пред Софийския университет

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.