Със заповед на министър Ананиев се затягат мерките за борба с коронавируса

Със заповед на министър Ананиев се затягат мерките за борба с коронавируса

SHARE

“Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и закрито, се провеждат без публика.

Втората промяна е да не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечение на закрито. Посещенията в същите тези заведения на открито, се допускат при заетост от 50% от общия им капацитет, но при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и всички останали противоепидемични мерки, които са предвидени в заповедта.

Следващата промяна е свързана със забраната за групови празненства с присъствие над 30 човека – сватби, балове, кръщенета…”, обяви министърът на задравеопазването Кирил Ананиев на извънреден брифинг.

Заповедта влиза в сила от 00.00 часа утре, 10 юли.

“Гласувахме доверие на българските граждани, гласувахме доверие на обществените и частни институции, които провеждат различни мероприятия и дейности и да може българските граждани да се върнат към нормалния начин на живот. Анализът, който направихме за последната седмица, може би 10 дни, показва, че носителите на коронавируса се увеличават и е премината критичната точка от 200 души. Както обещах на предишната среща, стигнем ли до това ниво на заразяване, трябва да възстановим някои от използваните мерки” обясни министъра.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.