Сърбия имунизира с ваксината на „Пфайзeр“, Аржентина одобри руската „Спутник V“

Сърбия имунизира с ваксината на „Пфайзeр“, Аржентина одобри руската „Спутник V“

SHARE

В очакване на ваксинацията срещу Covid-19 от 27 декември – Европа също се подготвя за коледните празници. Това става в извънредна ситуация на ограничителни мерки и препоръки да не се пътува и контактува с много хора.

В Сърбия днес започва масовата имунизация срещу Covid-19 с ваксината на американската компания „Пфайзeр“ и германския ѝ партньор „Бионтех“, обяви президентът Александър Вучич. Вчера ваксинацията започна в Швейцария.

Германия обяви днес, че 802-ма души с коронавируса са починали през последното денонощие, значително намаление от рекордните 962 смъртни случаи ден по-рано. Установените нови случаи обаче се увеличиха до 32 195 от 24 740.

 

В Австрия отварят спортните съоръжения на открито. Ще заработят и ски лифтовете, и зоопарковете на открито като част от плавното излизане от действащия в страната локдаун.

Коста Рика ще получи първата си партида с ваксини срещу Covid-19 от „Пфайзер“ и ще започне да ги поставя от днес, обяви президентът на страната Карлос Алварадо.

Споразумение за внос на ваксината на „Пфайзер“, както и на тази на Янсен” подписа Южна Корея.

Аржентина одобри спешното прилагане на ваксината срещу коронавирус „Спутник V“. И така стана първата държава в Латинска Америка, която официално регистрира руският препарат.

Новият щам на Covid-19 се разпространява с бързи темпове в Обединеното кралство, което накара някои европейски държави да преустановят транспортните си връзки с кралството.

Северноирландското министерство на здравеопазването съобщи, че новата разновидност най-вероятно се разпространява в Северна Ирландия от известно време, но няма доказателства, че причинява по-сериозно боледуване или смъртност.

Северна Ирландия навлиза в 6-седмична карантина, чиято цел е да бъде ограничено разпространението на коронавируса.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.