Съдът оправда подсъдимите по делото “EVN”

Съдът оправда подсъдимите по делото “EVN”

SHARE

Бившият финансов министър Симеон Дянков, бизнесменът Иво Прокопиев, Радослав Рачев, Любомир Евстатиев и Петър Василев от “Булгброкърс” и бившият министър на икономиката и настоящ кмет на столичния район “Средец” Трайчо Трайков бяха оправдани по делото „EVN”.

Отхвърлен беше искът на държавата срещу всички тях за щета, нанесена от, според прокуратурата, неизгодната приватизация. Решението на съда не е окончателно, по него, ако прокуратурата прецени да протестира, ще се произнася и Специализирания апелативен съд, а след това – и третата върховна инстанция.

Наблюдаващият прокурор Емил Петров заяви, че прокуратурата ще протестира пред Апелативния специализиран съд оправдателните присъди.

“Това, което мога да ви цитирам от Еклиаста, е: “Има време за говорене. Има време за мълчане”. Сега е време за мълчане и то се изразява в това, че не може да коментираме нещо, с което не сме се запознали. Когато се запознаем с мотивите, ние ще изготвим нашите аргументи, ще изготвим нашия протест, в който ще опишем какво е нашето виждане по този въпрос. Нищо не е свършило, докато не е свършило”, каза Петров.

В „Туитър“ главнията прокурор Иван Гешев написа: „Загубихме малка битка, но сме решени да спечелим  войната срещу корумпираните политици и престъпно забогателите олигарси.“

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.